Όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για δικαίωμα επιλογής του γονέα !

Ως «διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων», εμφανίζεται από το υπουργείο Παιδείας, η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων, που αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Τώρα αν αναζητάτε τη διαφορά παιδαγωγών και εκπαιδευτικών, προσθέστε σε όποια από τις δύο λέξεις θέλετε τη λέξη «διορισμός» και θα βρείτε την απάντηση. Όσο για τους γονείς, ρωτήστε τους π.χ. στο Πέραμα ή το Καματερό, πόσο «αίτημά» τους είναι να μείνουν χωρίς voucher και με το παιδί ατάϊστο στην αγκαλιά, στη μία το μεσημέρι, σε ώρα εργασίας για τον γονέα, σε ώρα «σχόλασα» για το ωράριο του Δημοσίου.

Η υποχρεωτικότητα Γαβρόγλου, κηρύσσεται με βάση το άρθρο 33 του νόμου 4521/2018, χωρίς το παραμικρό παιδαγωγικό άλλοθι και με εμφανή αδιαφορία προς την πλευρά των Ιδιωτικών παιδικών Σταθμών. Ίσως γιατί μόνο, όποιος έχει μια δημιουργική πορεία 43 χρόνων στην Προσχολική Αγωγή, όπως οι δομές των μελών του ΠΑΣΙΠΣ, μπορεί να γνωρίζει για το παιδί, όσα το «κίνημα των διορισμών», δεν ξέρει ή δεν θέλει να ακούει.

Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο, δημοκρατικό τρόπο, στην «εφαρμογή» του άρθρου 33. Μαζί με την κοινωνία, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επίσης βάλλεται. Κι ας είναι βέβαιο το υπουργείο Παιδείας, ότι θα αντιδράσουν κι άλλοι. Οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που δεν θα βρουν θέση για το παιδί τους, στα κοντέϊνερ, του προσχολικού-σχολείου Γαβρόγλου. Ας μη συζητάμε για «ολοήμερα». Οι χιλιάδες, άνεργοι νηπιαγωγοί τους οποίους επικαλείται η συνδικαλιστική αγωνία, ελάχιστοι των οποίων θα έχουν την τύχη (;) του αναπληρωτή. Οι συνάδελφοί τους, που καταδικάζονται στην ανεργία, όταν δεν υπάρχει το παραμικρό κυβερνητικό ενδιαφέρον, για την επιβίωση των Ιδιωτικών και Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Των «επιχειρηματιών» κατά Γαβρόγλου, της μικρής γυναικείας επιχειρηματικότητας για την κοινωνία, καθώς είναι σημείο Πολιτισμού και Συνοχής κάθε γειτονίας. Κι ας μην νομίζουν ορισμένοι, ότι ξεχάστηκε η δήλωση του πρωθυπουργού για «επιλογή του γονέα ανάμεσα σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο».

Το περιεχόμενο είναι περιορισμένο μόνο στα μέλη μας. Αν είστε ήδη μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε στο λογαριαμό σας.

Existing Users Log In