Από την κοινή παράσταση ΠΟΣΙΠΣ-ΚΕΔΕ, στην Βουλή (εδώ με την εισηγήτρια της ΝΔ κα Κεραμέως), την ημέρα ψήφισης της υποχρεωτικότητας.

Μετά την επιστολή μας την Μεγάλη Πέμπτη, προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για τις εν κρυπτώ διεργασίες με κέντρο τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε σχέση με την εφαρμογή της σταδιακής υποχρεωτικότητας για τα προνήπια, ακολούθησε (11/4) και αντίστοιχη επιστολή της ΚΕΔΕ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ.Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διατυπώνει την έντονη διαμαρτυρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Διαβάστε την επιστολή :
www.kedke.gr/el/νεα/451-κεδε/6165-επιστολή-διαμαρτυρίας-προέδρου-κεδε-γ-πατούλη-προς-τον-υπουργό-κ-γαβρόγλου-με-αφορμή-καταγγελίες-για-μεθοδεύσεις-από-τις-διευθύνσεις-πρωτοβάθμιας-εκπαίδευσης-οι-οποίες-παρουσιάζουν-αυθαίρετα-στοιχεία-για-την-επάρκεια-υποδομών-με-στόχο-την-ένταξη-των-τετράχρονων-νηπίων-στα-νηπιαγωγεία
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία των δημάρχων Αίγινας, Δ. Μούρτζη, Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκη, Πόρου, Ι. Δημητριάδη, Σπετσών, Π. Λυράκη και Τροιζηνίας – Μεθάνων, Κ. Καραγιάννη, οι οποίοι επισημαίνουν ότι χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συνεννόηση ή επικοινωνία έλαβαν ηλεκτρονική αλληλογραφία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με την οποία τους ζητήθηκε μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες να υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους στις συγκεκριμένες Επιτροπές. Οι δήμαρχοι μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία προς την αρμόδια διεύθυνση για την πρωτοφανή και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό των Δημάρχων, μεθόδευση, έλαβαν δεύτερη πρόσκληση με την οποία τους ενημέρωναν ότι σε διάστημα είκοσι ωρών ήταν «υποχρεωμένοι» να μεταβούν στο Πειραιά, εντός της Μ. Εβδομάδας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις των αρμόδιων Επιτροπών».
Η επιστολή της ΚΕΔΕ, τεκμηριώνει τις θέσεις μας, όσον αφορά τον ανεύθυνο και πρόχειρο τρόπο, με τον οποίο το υπουργείο Παιδείας, αντιμετωπίζει το θέμα των Προνηπίων. Ταυτόχρονα δείχνει ότι εν κρυπτώ, το σύνολο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επιχειρεί να μεθοδεύσει όχι τη σταδιακή, αλλά πλήρη υποχρεωτικότητα, χωρίς κτίρια, παιδαγωγούς και απέναντι στις εκκφρασμένες παιδαγωγικές ενστάσεις των Ιδιωτικών και Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του ΠΑΣΙΠΣ
Η πρόεδρος
Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά

 

Το περιεχόμενο είναι περιορισμένο μόνο στα μέλη μας. Αν είστε ήδη μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε στο λογαριαμό σας.

Existing Users Log In