Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, προχώρησαν την Τρίτη (30/1ου) οι σύλλογοι – μέλη  της Ομοσπονδίας μας. Με επίκεντρο τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΣΙΠΣ, και εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της 24ης Φεβρουαρίου) στην τηλεδιάσκεψη δήλωσαν παρόντες οι σύλλογοι από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας, Ηπείρου-Ιονίων Νήσων, Θράκης, Κρήτης,  Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας και  τα τμήματα  Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι σύλλογοι, ομόφωνα διατύπωσαν ακόμη μια φορά,  την αντίθεση τους στις εξαγγελίες για ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τονίζοντας ότι θα αποτελούσε ένα ακόμη πλήγμα στην Προσχολική Αγωγή και τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Απαίτησαν να μην καταστρατηγηθεί η ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού για το δικαίωμα επιλογής των γονέων μεταξύ Παιδικού Σταθμού (Δημοτικού ή Ιδιωτικού) ή Νηπιαγωγείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού), στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών και επανέλαβαν την υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει τα voucher. Τόνισαν την αθέτηση της δέσμευσης των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών για διάλογο με το πλήρες φάσμα των φορέων της Προσχολικής Αγωγής, με παρούσα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα ΔΣ των συλλόγων ενημερώθηκαν επίσης διεξοδικά για τις συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου  και τον υφυπουργό  Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, αλλά και τις κοινές δράσεις του ΠΑΣΙΠΣ και  της Ομοσπονδίας μας που περιλαμβάνουν :

  • Την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων (Ήδη ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας).
  • Την αξιοποίηση του φόρουμ του Συνεδρίου της ΠΟΣΙΠΣ (Δημητσάνα, 16-18 Μαρτίου) για την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεών μας και άμεσο διάλογο με α υπουργεία.
  • Τις προτάσεις μας για κοινή καμπάνια ενημέρωσης με την ΚΕΔΕ (Συνέντευξη Τύπου και σποτ) για την υποχρεωτικότητα, τις οποίες υιοθέτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ και συντονισμό δράσης με την ΠΟΕ ΟΤΑ και τον ΠΑΣΥΒΝ.
  • Συντονισμό δράσης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων.  

Επίσης έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του ΠΑΣΙΠΣ και της Ομοσπονδίας, στο κρίσιμο θέμα της Πυροπροστασίας (προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης), ιδιαίτερα στην κατεύθυνση των απαραίτητων διευκρινήσεων από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε σχέση με το νέο Κανονισμό που αναμένεται να εγκριθεί από τις Βρυξέλες. Σημειώθηκε δε, προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο  στην Κυβέρνηση, όσο και προς τρίτους που επιλέγουν να δρουν εκτός ΠΟΣΙΠΣ, ότι οι διευκρινήσεις αυτές θα πρέπει να μην ανοίγουν κερκόπορτες, σε θέματα αναθεώρησης αδειών, που δεν προβλέπονται από την υπουργική Απόφαση για την Προσχολική Αγωγή.

 

Το περιεχόμενο είναι περιορισμένο μόνο στα μέλη μας. Αν είστε ήδη μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε στο λογαριαμό σας.

Existing Users Log In