ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Τα παιδία παίζει…. Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο ζει»

Μετά από 2.550 χρόνια ξαναζωντάνεψαν το πρώτο αρχαίο θέατρο Διονύσου στη σκιά της Ακρόπολης και το ιερό του Διονύσου εκατοντάδες νήπια ηλικίας 4-5 χρόνων από τους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αθήνας.

Στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, οι εμψυχωτές του «Θεάτρου Ημέρας» υποδέχονταν με τους ήχους φλογέρας τα Νήπια και η πομπή οδηγούμενη από τους Νηπιαγωγούς-Παιδαγωγούς περνούσε πρώτα από το θέατρο Διονύσου και κατέληγε στο Ιερό του Διονύσου, όπου Κήρυκες-εμψυχωτές υπεδείκνυαν τα σημεία των θέσεων που είχαν ορισθεί για κάθε ομάδα.

Η προσέλευση έγινε με μοναδική οργάνωση και απόλυτο σεβασμό του χώρου, στοιχεία που οδήγησαν να πραγματοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα δρώμενα στον προβλεπόμενο χρόνο των 60 λεπτών.

Τα Νήπια καθοδηγούμενα από τους εμψυχωτές και τους Νηπιαγωγούς τους, ανταποκρίθηκαν άψογα στις λέξεις-κλειδιά  που έδινε ο συντονιστής Παιδαγωγός-Δάσκαλος-Σκηνοθέτης-Συγγραφέας-Δημιουργός  ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΖΗΣ.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των Νηπίων στη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς των Αρχαίων Θεάτρων.

Τα νήπια, κατά την είσοδό τους στο χώρο του θεάτρου, προσέφεραν, ως χορηγοί, κουμπαράδες με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει, στην Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων.

Να σημειωθεί ότι η δράση αυτή έγινε την ίδια ώρα σε πολλά αρχαία θέατρα της Ελλάδας από τους Συλλόγους-Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών («Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.»)

Με βάση το υλικό αυτό θα σταλεί χαιρετισμός από την Ομοσπονδία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής που διεξάγεται τις επόμενες ημέρες στο Πόρτο Ρίκο με τη συμμετοχή 1200 Συνέδρων από 100 χώρες, αφενός και αφετέρου θα σταλούν και ευρύτερα πολλαπλά μηνύματα και προς άλλους αποδέκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ                                                   ΚΛΩΝΤ ΛΩΡΑΝ

τηλ. 6932207607                                                               τηλ. 6979394129

Πρόεδρο του ΠΑΣΙΠΣ & της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.                     Αντιπρόεδρο του ΠΑΣΙΠΣ

Το περιεχόμενο είναι περιορισμένο μόνο στα μέλη μας. Αν είστε ήδη μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε στο λογαριαμό σας.

Existing Users Log In