ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“Τα παιδία παίζει, Το Αρχαίο Θέατρο ζει”

 

Οι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε όλη την Ελλάδα έχουν οργανώσει μία δράση σε συνεργασία με το «Διάζωμα» (Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων) που έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων στην μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς των Αρχαίων Θεάτρων. Ως επιστέγασμα της παιδαγωγικής δουλειάς που γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος των Παιδικών Σταθμών με αντικείμενο το Αρχαίο Θέατρο, έχει προγραμματιστεί μία κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014.Κατά την ημέρα αυτή και ώρα11:00-12:00π.μ. τα νήπια που φοιτούν σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς πολλών Περιφερειών της Ελλάδας, θα επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της περιοχής τους, θα προσφέρουν, ως «χορηγοί», τους κουμπαράδες τους για την ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασής του, και θα πάρουν μέρος σε ένα οργανωμένο δρώμενο που θα συντελεστεί στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Με βάση το υλικό από αυτή την εκδήλωση, θα σταλεί χαιρετισμός από την Ελληνική Προσχολική Αγωγή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής που θα διεξάγεται εκείνες τις ημέρες στο Πόρτο Ρίκο με τη συμμετοχή 1200 συνέδρων από 100 χώρες. Όμως η δράση αυτή και το σχετικό υλικό της, θα στείλει ευρύτερα πολλαπλά μηνύματα και προς πολλούς αποδέκτες.

Η εκδήλωση των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στο  Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο Λάκης Κουρετζής, δημιουργός της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού,  σχεδιάζει και συντονίζει και το Θέατρο της Ημέρας  υλοποιεί το πρόγραμμα της «θεατρικής επίσκεψης» των νηπίων στο αρχαίο θέατρο.

Υπεύθυνος επικοινωνίας ο κ. Κλωντ Λωράν, τηλ. 6979394129

ΔΙΑΖΩΜΑ-ΑΦΙΣΑ

Το περιεχόμενο είναι περιορισμένο μόνο στα μέλη μας. Αν είστε ήδη μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε στο λογαριαμό σας.

Existing Users Log In